Farmasel Sales & Marketing Medical & Clinical Consultant Smoelenboek kandidaten Smoelenboek relaties RSS Vacature e-mail melding

Artsenbezoeker

Als artsenbezoeker (tegenwoordig meestal rayonmanager genoemd) ben je verantwoordelijk voor het verstrekken van informatie over één of meerder geneesmiddelen aan huisartsen, specialisten of apothekers. Je stelt hiertoe zelf je eigen rayonplan op en organiseert nascholingen en bijeenkomsten voor je doelgroep. Dit aspect van de functie heeft een zeer ondernemend karakter. Je bepaalt zelf je beleid en de strategie richting je doelgroep. Je verkoopt indirect door hen te adviseren over en te overtuigen van jouw producten. Je staat voor de uitdaging om niet alleen bij deze kritische doelgroep binnen te komen, maar ze ook van de juiste informatie te voorzien.

Als artsenbezoeker heb je een zeer afwisselende baan. Het is van groot belang is dat je een zorgvuldige relatie opbouwt met huisartsen, specialisten, apothekers en andere disciplines binnen de healthcare.
Het werk van een artsenbezoeker is verantwoordelijk, en wordt uitgevoerd in een omgeving met veel wet- en regelgeving. Het is dan ook van belang dat je je kunt conformeren aan protocollen en van te voren afgesproken procedures.
Je werkt zowel zelfstandig als in een team. Met je collega’s heb je regelmatig overleg over jullie gezamenlijke doelgroep en bepaal je de strategie. Daarnaast bespreek je met hen je dagelijkse beslommeringen wanneer het een dag wat minder gaat! Want deze komen in dit vak ook voor. Normaal gesproken bezoek je zo’n 4-6 artsen op een dag en duren je gesprekken tussen de 10 en 20 minuten. Het is daarom erg belangrijk dat je concreet en to the point overkomt. Je gesprekken zijn inhoudelijk en hebben daarnaast vooral een informerend karakter.
De functie is zeer veelzijdig en geeft je de ideale basis voor je carrière binnen de farmaceutische industrie. Je kunt zowel stappen maken binnen de Marketing & Sales afdeling, bijvoorbeeld richting Product Specialist, Accountmanager, Sales Manager of Marketing Associate. Daarnaast is het ook mogelijk een overstap te maken naar Medical Clinical, waarbij je richting Clinical Research Associate (CRA) of Medical Adviser kunt doorgroeien.

Lees meer over het vak van rayonmanager in de farma

Profiel Artsenbezoeker

 • Commercieel ingesteld
 • Ondernemend
 • Initiatiefrijk
 • Kansen kunnen signaleren en kunnen benutten
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden

Opleiding

 • Je beschikt over een afgeronde universitaire of HBO opleiding bijvoorkeur een Universitaire opleiding in de richting Biomedische wetenschappen, Bewegingswetenschappen of Gezondheidskunde of een HBO-opleiding fysiotherapie.
 • Je bent in het bezit van een autorijbewijs B
 • Je bent in het bezit van een basis opleiding voor Rayonmanager met FarmEduca certificering of bent bereid deze te opleiding te volgen;
 • Je beheerst de Nederlandse taal.

Functie-eisen:

 • Je bent geïnteresseerd in een commerciële buitendienstfunctie;
 • Je bent fulltime beschikbaar (40 uur per week);
 • Je bent een starter op de arbeidsmarkt 0-3 jaar werkervaring.

Interesse in de functie van artsenbezoeker?

Neem contact op met één van onze consultants van de Business Unit Sales & Marketing;

Cees van de Kraats via telefoonnummer: 06-16007889 of c.vd.kraats@farmasel.nl

Of solliciteer direct op een van onze vacatures voor de functie van artsenbezoeker: Solliciteren

Vacatures zoeken
Selecteer hieronder één of meerdere van de criteria of voer een trefwoord in.
Volg FarmaSel op:
Facebook Twitter LinkedIn RSS feed
Powered by OTYS Recruiting Technology
Farmasel gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.