Farmasel Sales & Marketing Medical & Clinical Consultant Smoelenboek kandidaten Smoelenboek relaties RSS Vacature e-mail melding

Clinical Research Associate (CRA)

Een CRA of Monitor begeleidt medische onderzoeken vanuit de Farmaceutische Industrie of CRO (Contract Research Organisation). Je speelt een sleutelrol bij de uitvoering en de bewaking van de kwaliteit van het onderzoek en de waarborging van de veiligheid voor de patiënt.

Bij deze zeer leerzame en afwisselende functie wordt een beroep gedaan op diverse vaardigheden. Je werkt in teamverband, maar ook heel zelfstandig tijdens je bezoeken aan de onderzoekscentra. Daarbij heb je veel vrijheid als het gaat om het indelen van je werkzaamheden.
De dag- en weekindeling van een CRA is erg dynamisch: er zijn administratieve dagen op kantoor of thuis, maar je maakt ook regelmatig lange werkdagen in ziekenhuizen of huisartspraktijken in Nederland of in het buitenland.

Wat doet een CRA?

Een CRA heeft een zeer afwisselende baan. Om te beginnen moet je bekend raken met het indicatiegebied waarbinnen een onderzoek wordt uitgevoerd. Je bent een expert op het gebied van de protocollen van de organisatie. Daarnaast ga je na of partijen geschikt zijn om aan de studie deel te nemen. Hiervoor voer je gesprekken met het onderzoekspersoneel en bezoek je laboratoria.

De volgende stap is het opleiden van het onderzoekspersoneel. Je voorziet hen van de correcte informatie en organiseert en geeft trainingen. Je zet het onderzoek uit bij studiecentra en geeft voorlichting over het onderzoek en de te volgen procedures en protocollen.

Je voert bronvergelijking uit (Source Document Verification). Dit betekent dat je de inhoud van de onderzoeksdocumenten vergelijkt met de informatie in de medische status van patiënten. Bij de uitvoering en begeleiding van klinisch onderzoek houd je de administratie zorgvuldig en correct bij.

Tenslotte is het van belang dat je een zakelijke relatie met artsen en andere klanten binnen de medische wereld aangaat en onderhoudt.

Arbeidsvoorwaarden

Als je na de selectieprocedure een baan als CRA krijgt aangeboden, krijg je direct een contract met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Naast een aantrekkelijk salaris kun je rekenen op uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, met mogelijk een auto van de zaak, een laptop, een gsm en de mogelijkheid tot een bonus en/of een 13e maand.

Je begint met een vliegende start. Daar komt nog bij dat je een basis legt voor interessante carrière.

Carrièrekansen

De CRA-functie is een prima opstap naar een carrière binnen de Healthcare Industries. Na enkele jaren als CRA te hebben gewerkt, kun je doorgroeien naar Project Manager of je wellicht gaan specialiseren als CRA Manager.
De Project Manager stuurt klinische studies inhoudelijk aan. Je bent dan verantwoordelijk voor de planning van het budget en voor de logistiek met mogelijkheden voor lokale en/of internationale projecten.
Als CRA Manager ben je voornamelijk een people manager. In je dagelijkse werkzaamheden ben je meer met jouw team van CRA’s bezig en minder met de medische inhoudelijke kant.

Uiteraard zijn deze carrière stappen alleen mogelijk als je jezelf eerst enkele jaren bewijst binnen de functie van CRA.

Interesse?

Neem contact op met onze consultant van de Business Unit Medical & Clinical

Cees van de Kraats via telefoonnummer: 06- 16007889 of per e-mail: c.vd.kraats@farmasel.nl

Vacatures zoeken
Selecteer hieronder één of meerdere van de criteria of voer een trefwoord in.
Volg FarmaSel op:
Facebook Twitter LinkedIn RSS feed
Powered by OTYS Recruiting Technology
Farmasel gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.